Çinli elektronik devi Xiaomi, akıllı telefonlar ve akıllı ev ürünleri ile her geçen gün ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Bu bloğumuzda da akıllı ev ürünlerinden Mi Robot Roborock Vakum Temizleyicilerini mercek altına alıyoruz. iRobot'un Roomba 980 (1.670 Pa) ve Neato'nun Botvac D8500 (1.000 Pa) gibi  pazardaki güçlü  rakipleri olmasına rağmen Mi RoboRock serisi daha yüksek emiş gücüne sahip  (1.800 Pa) olmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Mi Robot Vakumunun genel tasarımı, pazardaki mevcut ürünlerden çok farklı değil.  Süpürgenin alt kısımdaki ana silindirik fırçanın içinde kiri süpürmeye yardımcı olan iki dairesel yan fırça bulunuyor. Makine yüksekliğini zemin ile neredeyse boşluk kalmayacak şekilde otomatik olarak ayarlar ve emme gücünü artırmış olur. Süpürge, iki ana tekerlek ve yardımcı tekerleği kullanarak ortamda dolaşır. Gövdesinde bulunan bir çok sensör ile (ultrasonik radar sensörleri, duvar sensörleri, çarpışma sensörleri, uçurum sensörleri ve düşme sensörleri) süpürge akıllı ve adaptif davranması sağlanır. Başka bir deyişle, Mi Robot RoboRock süpürgenizin merdivenlerden aşağı düşmesi veya bir şeylere çarpması konusunda endişelenmenize gerek yok.



Tüm akıllı süpürgeler gibi ileri bir teknolojiye sahip olan Xiaomi RoboRocklar, tepesinden çıkabilen lazer mesafe sensörü kullanarak odalarınızı haritalayabiliyor. Gerekirse, tüketiciler  daha verimli bir rota için gereksiz boşlukları engelleyen ve sanal duvarlar oluşturabilen manyetik bir bant satın alabilirler. Rakiplerine göre de üstün tarafı olarak nitelendirilen akıılı rota hesabı bu bantlarla anında en verimli rotayı kolayca hesaplayabilir. 5.200 mAh 14.4V lityum iyon bataryaya sahip olan süpürge  tam dolu bir şarjla 250 metrekarelik bir alanı temizleyebiliyor. Bu da yaklaşık 2.5 saat sürmektedir. İşlem tamamlandığında, makine şarj istasyonuna geri dönecektir.

   


Mijia APP akıllı mobil uygulama ile robotunuzu evde veya dışarıda kontrol edebilir, haftalık veya günlük temizliğinizi zamanlayabilir ve durumunu kontrol edebilirsiniz. Kısacası uygulama ile süpürge durumunu WiFi üzerinden kontrol etme , uzaktan bağlanabilme, canlı izlemeye alma, üç mod (normal, sessiz ve aktif) arasında geçiş yapabilme ve otomatik temizleme için zaman planlayıcısını ayarlayabilirsiniz.


      


Hemen Bir Robot Süpürge Sahibi Olmak İçin Tıklayınız!