Aksiyon kamerası pazarı, yeni bir oyuncuya kavuştu. DJI Osmo Action adını taşıyan ilk dayanıklı, kompakt kamerasını tanıttı. GoPro’nun Hero serisiyle rekabet edecek şekilde tasarlanan Osmo Action, 12 megapiksel fotoğraf çekebilen 1/2.3 inç büyüklüğünde bir sensöre sahip. 4K ve 4K HDR video kaydı da Osmo Action’ın yetenekleri arasında bulunuyor. Elektronik Görüntü Sabitleyicisi’nin (EIS) varlığı ise hareketli ortamlarda daha sabit kareler yakalamayı sağlıyor.

Osmo Action’ın fark yaratan özelliği olarak ise çift ekranın varlığı göze çarpıyor. Kameranın arkasında 2.25 inç, önünde ise 1.4 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. 800 nit parlaklık seviyesine sahip olması sayesinde 1.4 inçlik ekranı direkt güneş ışığı altında görmek de mümkün oluyor.

Toza dayanıklı bir kasaya sahip olan Osmo Action, 1.5 metreye kadar düşmeye ve 11 metre derinliğe kadar suya dayanıklı. Kullanıcılar kamerayı daha derine indirmeyi istedikleri takdirde harici koruma kutusu sayesinde bunu gerçekleştirebilecek. Quick Switch adını taşıyan fiziksel buton ise DJI Osmo Action sahiplerinin fotoğraf, video, hızlandırılmış ve ağır çekim modları arasında hızlıca geçiş yapılabiliyor. Quick Switch butonu sayesinde Osmo Action’ın iki kamerası arasında geçiş yapmak da mümkün oluyor.

Alıntı : Teknoblog